”Kuntasuunnitelmien heikoin lenkki on ollut suunnitelmien toteuttaminen” Kuntien uudistuva suunnittelu -julkaisu vuodelta 1995.

Siivoilen kirjahyllyä ja käteen osui Suomen Kuntaliiton julkaisu Kuntien uudistuva suunnittelu vuodelta 1995, joka sisältää monia samoja tähänkin päivään liittyviä haasteita. Varsin ajankohtainen on alla oleva lainaus.

Kuntien toimintaympäristö ja taloudelliset toimintaedellytykset muuttuvat niin nopeasti ja merkittävästi, ettei entisillä ajattelu- ja menettelytavoilla tulla enää toimeen.

Monet julkaisun asiat ovat edelleen ajankohtaisia, kuten kuntien toimintaympäristön jatkuva muutos. Sen verran voi todeta, että julkaisu on huolellisesti tehty ja sen historiaosuus on laadukas. Julkaisun lopussa on edelleenkin käyttökelpoiset (pienellä soveltamisella ja päivittämisellä kylläkin) palveluiden kehittämisen lomakkeet palveluluokituksista ja palveluanalyyseistä. Yhdessä Järvenpään kaupungin palveluluokitusanalyysissä jaetaan esim. palvelut peruspalveluihin, elämänlaatupalveluihin, tukipalveluihin ja muihin palveluihin. Varsin toimivaa tänäkin päivänä. Konsulttia ilahduttaa tietysti vanha kunnon SWOT-analyysi lomakkeet, joista on lomakemallit organisaation kehittämiseen.

Teos on sen verran hyvä ja toimiva edelleen, että tätä en vielä heitäkään pois vaan hyödynnän omissa tutkimuksissani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.