Startup Research Network

Yhteisöissä on voima. Yksin tekeminen on pitemmän päälle puuduttavaa. Aloitettiin pitämään ensin Tampereella pienimuotoisia tapaamisia niiden kesken, jotka jollain tavalla ovat tekemässä tieteellistä tutkimusta, joka jollain tavalla on startuppeihin liittyvä. Juteltiin aina jonkun tutkimuksesta ja siitä missä sillä hetkellä mennään. Kaikki osallistujat olivat silloin Tampereen yliopistosta ja nimeksi ryhmä sai Tunarit. Tapaamiset olivat avoimia ja sparraavia ja joka kerta jäi itselle erittäin energinen fiilis yksin aiheen pyörittelyn sijaan.

Itsellä kiinnostus startuppeihin tulee julkisten palveluiden tutkimuksen kautta ja tutkin sitä miten julkinen sektori (lähinnä kaupungit, valtio ja alueet) ovat mukana eri rooleissa tukemassa paikallisia startup ekosysteemejä. Mutta nyt en kirjoita siitä vaan tästä epävirallisesta tutkijayhteisöstä.

Minulta kysyttiin haluaisinko lähteä Startup-säätiön kanssa fasilitoimaan startup-tutkijoiden yhteisöä / verkostoa. Sanoin kyllä, koska uskon siihen, että kun yhdessä tehdään ja verkostoidutaan kansallisesti (ja kansainvälisestikin), pääsemme jakamaan tietoa ja samalla myös saamme tietoa. Minulla on myös unelma siitä, että tämän verkoston kautta saadaan lisää korkeatasoista startup-tutkimusta sekä kansallisesti että globaalisti. Ilmiö on kiinnostava ja muokannut innovaatioekosysteemiä uuteen uskoon, joten tutkittavaa riittää.

Tällä hetkellä verkostossa on tutkijoita kandeista post doc -tutkijoihin. Jengiä on mukana korkeakouluista kuten Aallosta, LUTista, LABista, Laureasta ja Tampereen yliopistosta. Eli ihan mukava kattaus.

Startup-säätiön sivuilla julkaistaan tapaamisajat sekä yhteisön pelisäännöt. Tapaamisissa kieli on englanti. LinkedInissä on ryhmä, joka kasvaa koko ajan. Yhteisöissä on siis voimaa ja kiinnostusta. Yksi verkoston hyödystä on se, että teemme tapaamiset pro bono-periaatteella omasta innostuksesta ja kiinnostuksesta. Suunnittelemme tapaamiset yhdessä ja rakennamme tapaamme toimia.

Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan yhteisön toimintaan. Ilmoittaudu tapaamiseen Startup-säätiön sivujen kautta: https://startup-saatio.fi/research/ tai etsi linkkarista Startup Research Network ja tule mukaan.

Taina