Julkinen sektori startup-ekosysteemissä pelikirja

Julkinen sektori ja startup-ekosysteemi

Kevään 2019 kirjoitin ja kokosin kaupungeille ja alueille pelikirjaa siitä, miten julkinen sektori voi olla osa startup-ekosysteemiä strategisesti. Kuvasin erilaisia ekosysteemin rooleja, startup-ekosysteemin kehitysvaiheita sekä erilaisia systeemien mallinnusesimerkkejä ekosysteemeistä kaupunkien tiedolla johtamisen tueksi sekä ekosysteemin viestintään.

Julkaisun tarkoituksena on palvella suomalaisten kaupunkien ja alueiden elinvoimaa tarjoamalla pelikirjaa paikallisten startup-ekosysteemien kehittämiseen. Mikäli siitä on edes pientä apua tähän haasteeseen, sen tekeminen on kannattanut. Julkaisu on saatavilla myös englanniksi.

Alueet ja kaupungit kilpailevat globaalisti osaajista ja yrityksistä. Innovatiiviset, yhteisölliset ja ilmapiiriltään avoimet kaupungit vetävät puoleensa ja niihin myös halutaan jäädä rakentamaan tulevaisuutta. Se miten kaupunki ja alue rakentaa kulttuuria ja yhteisönsä tarinaa korporaatioiden, yhdistysten, osaajien ja julkisen sektorin toimijoiden välillä ratkaisee elinvoimaisen startup- ja kasvuyritysten ekosysteemin menestyksen.

Tähän mennessä sitä on jaettu painettuna versiona lähes 100 ja digitaalisesti sen voit ladata Sitran sivuilta. Myös monista kirjastoista voit löytää sen.

Julkaisusta löydät tarinoita, systeemikuvia ja konsepteja julkisen sektorin ja startup-ekosysteemin kehittämiseen ja yhteistyöhön.

https://www.sitra.fi/julkaisut/julkinen-sektori-startup-ekosysteemissa-pelikirja-julkisten-toimijoiden-strategiseen-yhteistyohon-startup-ekosysteemissa/